Duyuru

BirGün Gazetesinin  16.07.2017 tarihli “Fatih Sultan Mehmet Hastanesi’nin taşınmasında rant izleri” isimli haberine istinaden;

Hastane Yönetimimizin açıklaması aşağıda sunulmaktadır:

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Eğitim ve Araştırma Hastanesi tüm hastalara sağlık hizmetini eksiksiz sunmaya devam etmektedir. Bu haberde bahsi geçen konular tamamen asılsız olup dayanaktan yoksundur. Mevcut hastaların ihtiyacını karşılayacak şekilde; hastanemizde her gün,  2’şer adet Kadın Hastalıkları ve Doğum  ile Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları poliklinikleri (toplamda 4 adet) hizmet vermektedir.  Bu polikliniklerde hiçbir bekleme ve uzun süreli randevu olmadan gelen hastalara günübirlik poliklinik hizmeti sunulmaktadır.

Bu kliniklere ait sadece yataklı kısımlar Sancaktepe ek binamıza nakledilmiştir,  poliklinik hizmetleri ise her iki yerleşkede de devam etmektedir. Dolayısıyla ACİL ve POLİKLİNİK hizmetleri hem Fatih Sultan Mehmet (FSM) Eğitim ve Araştırma Hastanemizde hem  de Sancaktepe’de ki ek binamızda yapılmaktadır. İstenildiği takdirde bu branşlarla ilgili olarak MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) ve 182’den Fatih Sultan Mehmet (FSM) Eğitim ve Araştırma Hastanesine randevu alınabilir.

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Eğitim ve Araştırma Hastanesinde; Kadın Hastalıkları ve  Doğum kliniğine yatarak tedavi olan hastaların yatarak tedavi olan hastaların sadece %24’ü, Çocuk Sağlığı ve hastalıkları kliniğine yatan hastaların da %35’i Ataşehir bölgesinin hastaları olup, %76’sı  Sancaktepe, Ümraniye, Kadıköy bölgelerinden başvuran hastalardır. Son 2  aylık sürede yatarak tedavi olması gereken  Kadın Hastalıkları ve  Doğum Kliniğine ait  toplam 31 hasta, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniğine ait  toplam 16 hasta mevcut olup; bu hastalar da sorunsuz bir şekilde 112 marifeti ile uygun tıbbi koşullarda,  birliğimize bağlı en yakın Medeniyet Üniv. Göztepe EAH. Sultan Abdülhamid Han EAH,  SBÜ. Zeynep Kamil Eğitim Araştırma Hastanesi gibi hastanelere  sevk edilerek yatırılmıştır.

Haberde sözü edilen “Rant izleri” haberi  tamamen yalan ve iftiradan ibarettir. Bu haberin tam tersine; İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil  Durum hazırlık Projesi (İSMEP) marifeti ile Fatih Sultan Mehmet (FSM) Eğitim ve Araştırma Hastanemizin yerine 750 yataklı modern bir hastane yapılması planlanmış olup süreç devam etmektedir. Bu arazi tamamen sağlık alanıdır ve sağlık hizmeti dışında kullanılamaz.

Bu ve buna benzer asılsız haberler, sağlık personelimizi üzmekle beraber, motivasyonunu da olumsuz yönde etkilemektedir. Sağlık hizmeti sunumunda  iyi niyetli, gayretli ve özveriyle yapılan çalışmaları gölgede bırakmaya ve vatandaşımızın zihnini bulandırmaya yönelik  bir algı operasyonunun ürünüdür.

Hastane Yönetimi