Genel Cerrahi

Hastanemiz Kampüsünde bulunan C Blok 4. katta yataklı servisi ve B Blok Poliklinik binasında ise poliklinik hizmetleri vermektedir.

OBEZİTE CERRAHİ SONRASI BESLENME ÖNERİLERİ

1. Öncelikle miktarı belirlemeniz gerekmektedir.

2. Besinleri küçük parçalar halinde iyice çiğneyiniz. En az 30 saniyede bir kaşığı ağzınıza götürünüz.

3. Besinlerinizin iyi pişmiş ve yumuşak olmasına dikkat ediniz.

4. TV izlerken, bilgisayar başındayken, yemek pişirirken atıştırmaktan kaçınınız.

5. Besin etiketi okuma alışkanlığı kazanınız.

6. Günde en az  4-5 öğün yemelisiniz. Katı ile sıvı besinleri beraber tüketmeyiniz.

7. Protein ve lif içeriği yüksek gıdaları tercih ediniz. 2.aydan itibaren günlük en az 60 gr protein almaya ve 3 gramın üzerinde lif almaya özen gösterilmelidir.

8. Demir, kalsiyum ve B12 vitamini seviyelerinizi düzenli olarak takip ettiriniz.

9. Şeker, tatlı, şekerli içecekler, nişastalı besinleri kilo kaybını yavaşlatacağından kesinlikle tüketmeyiniz.

10. Pişirmede mümkün olduğu kadar az sıvı yağ tercih edilmelidir. (1 kg sebze yemeği için 1 yemek kaşığı sıvıyağ) Kızartmalar, yağlı hamur işlerinden uzak durunuz.

11. Düzenli olarak en az 35 – 40 dakika yürüyüş ve 15.günden sonra bisiklet sürebilir, 20.günden sonra yüzebilir, 2.aydan sonra bir eğitmen eşliğinde spor yapabilirsiniz.

12. 1.ay %10, 2.ay %8, 3.ay %4 ve sonraki aylarda da ideal kilonuza kadar %2-3 kilo kaybı beklenmektedir.

Eğitim Sorumlusu

Doç.Dr.KEMAL MEMİŞOĞLU