Duyuru

KAMUOYUNA DUYURULUR

Ülkemizin güçlü yarınlara daha sağlıklı bir toplum temelinde ulaşılabilmesi adına, hekimden ebe ve hemşiresine,eczacısından teknisyenine ve memuruna yaklaşık 700 bin kişiklik çalışanıyla sizlerin sağlığı için emek veren büyük bir ailenin mensuplarıyız.

Sunduğumuz hizmet hakkaniyeti, niteliği ve herşeyden önce sürdürülebilirliği için bu açıklamayı temsil ettiğimiz sağlık camiası adına medyamız aracalığıyla sizlerin takdirine sunuyoruz.

Son günlerden manidar bir şekilde gündem oluşturan ve mağlesef değerli meslektaşımız Op. Dr. Kamil Furtun’un görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılardan, “Sağlık ve Şiddet” kelimelerinin sıkça yanyana anılıyor olmasından evlatlarınız olarak derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız.

Bizlere güvendiniz, okuttunuz, büyüttünüz ve sağlığınızı emanet ettiniz.Bizler de bu emanete en iyi şekilde sahip çıkabilmek, sizlerin güvenini ve emeğini boşa çıkarmamak adına gece gündüz demeden çalışıyor, ter döküyoruz. Sizlere geçmiş yıllarla mukayese edilmeyecek nitelikte, gelişen tıp teknolojilerinin en iyi ürünleriyle donatılmış sağlık tesisimizde hizmet vermekteyiz.

Ülkemizi sağlık alanında çağ atlatan ve dünyada zirve yarışına taşıyan bu büyük başarı, sizlerin desteği olmadan hizmet sunumunda tek başına yeterli olmayacaktır.

Şifa sunan ellerin sahipleri, hergün yastığa başını koyarken sağlığınız için aldığı kararları şöyle bir gözden geçirip, vicdanını rahatlatmadan gözlerini kapayamıyor, bundan emin olunuz. Ne var ki, üst üste yaşanan olaylar sizlerin evlatları olan sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu neredeyse tükenme noktasına getirmiş durumdadır.

Biz sizlerin sayesinde varız, sizlerin duaları ve desteğiyle ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin,nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki, insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez. Bu nedenledir ki;

Şifra veren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor…

Ve 1 Haziran 2015 Pazartesi sabahı saat 09.00 – 09.15 saatleri arasında hastanelerimizden yükselen sese kulak vermeye çağırıyor.

Şiddeti ve vahşeti reva gören canavarlar kadar, yaşanan şiddet olayları üzerinden hesap yapıp, insanı duyguları istismar edenlere karşı da tüm halkımızı ve sağlık çalışanlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz.

Op. Dr. Kamil Furtun’a Allah’tan rahmet yakınlarına ve tüm sağlık çalışanlarına başsağlığı diliyorum.